2014 m. balandžio 7 d., pirmadienis

Reti Amerikos monetos ir1916 Bare breasted nuolatinio Laisvė Ketvirtis doleris


 1916 ir 1917 pradžioje nuolatinio Laisvė Ketvirčiai vaizduoti Mis "Liberty su savo dešinės krūties visiškai veikiami . Šiandien jie norėtų atkreipti dėmesį į tai, kaip " spinta gedimas " . Ji tikrai nenorėjo parodyti save panašaus. Kas atsitiko kuklumą ?

Mano niša yra vienos uncijos sidabro ir aukso monetų . Aš kartais rašau apie pusė uncijos retų Amerikos monetų , tačiau retai eiti toliau , kad . Manau, kad 1916 ir 1917 I tipo nuolatinio Laisvė ketvirčius tokia unikali , kad aš esu įkvėptas įtraukti į šią įvairovę . Tai buvo taip "out-of - požymio JAV gaminti monetas , pavyzdžiui, tai už apyvartą.

Dizainas greitai buvo peržiūrėtas , nes visuomenės protestų . Kitos Europos šalys rodomas šiek tiek apie savo sidabrinių monetų nuogumas tuo metu , bet Amerika nebuvo pasiruošę. Art Nouveau buvo įgyti populiarumą ir jis sutiko nuogas moterišką figūrą kaip teisėtą meno forma. Viktorijos konservatizmas buvo keičiamos Art Nouveau stiliaus ir minties.

Vykodizaino konkursas , ir keletas viršų skulptoriai buvo pakviestos pateikti dizaino galimo dėl naujų patalpų . Hermono McNeil dizainas buvo pagaliau pasirinko . Jis vaizduojamas gana Mis "Liberty stovi tarp dviejų didelių cokoliai , turintis alyvuogių filialas dešinėje rankoje , irjos kairėje skydas . Ji nešioja teka suknelė , kad ūgliai ne savo dešiniojo peties atskleisti savo motinos .

Už 1916 nuolatinio Laisvė Ketvirtis miršta buvo paruošta gamybai liepos 1916 . Tačiau gamyba neprasidėjo iki paskutinio pusmečio pačių metų gruodį . Vėlavimas niekada paaiškinta įrašo , todėl ji gali būti tik spėjo .

1916 gamyba nuolatinio Laisvė Ketvirčiai sudarė 52.000 vienetų. Visi buvo gaminamas Filadelfijos monetų kalykloje , ir visi paliko mėtų iki Grd 29, 1916 . Atrodė, kad jie įstrigti platinimo metu sausio 1917 .

Tuo tarpu visi trys kalyklos prasidėjo ryškus 1917 nuolatinio Laisvė Ketvirčiai sausio ir išsiuntė juos platinti , taip pat. Sausio 17 1917 ,plikomis krūtinėmis nuolatinio Laisvė Ketvirtis pagaliau debiutavo .

Visuomenės pasipiktinimas buvo greitas ir stiprus. Religiniai lyderiai naudoti tokius žodžius kaip " nepadorus " ir " purvinas " apibūdinti šį mielą , sidabro, dabar retas Amerikos moneta . Piliečių grupės lobizmu Kongresą turibjaurus moneta priminė . Kongresas buvo gana daug priversta pateikti prieštaravimo . Plikas - breasted Laisvė Ketvirčiai greitai dingo iš apyvartos .

McNeil buvo įsakyta pakeisti savo nuostabią sampratą . Jo sprendimas buvo paprastas ir sumanus . Jis kukliai apsirengęs Mis "Liberty beveik iki grandinėje maille tipo modelio suknelė kaklo. Ji išlaikė braless išvaizdą , tačiau kuri turi buvę Gerai laiko.

Per 15 metų perspektyvoje Nuolatinio Liberty ketvirtį du pakeitimai buvo padaryti dizainą , todėl trijų tipų monetų. Aš ką tik aprašytapirmiau. Antrasis įvyko 1925 , nes datos dėvėjo ne per greitai. Dizainas buvo iš naujo supjaustyti taip, kaddata buvo nišoje , o ne pakeltas .

Aukštos klasės plikomis krūtinėmis (I tipo) nuolatinio Laisvė Ketvirčiai DATUOJAMŲ 1916 , stebėtinai yra ne taip retai, kaip galima tikėtis. Kadangi tai buvopirmieji naujos monetų tipą, daugelis žmonių laikomi kai toli kaip smalsumo .

Jų karto prisiminti užtikrino, kad dar buvo stashed toli nematydami kraujotaką. AS ir BU 1916 nuolatinio Laisvė Ketvirčiai yra gana dažnas , nepaisant jų mažo tiražo .

Kaip investicija , tai buvonepastovios moneta . Kadangi vis daugiau egzempliorių egzistuoti nei jos riboto tiražo siūlyčiau ,prašoma kaina dažnai yra išpūstas per mažiau ribotų vidurio Išduodant ne prieštaringų tipų .

I tipo nuolatinio Laisvė ketvirtį dolerio monetų nėrageras kandidatas gryno investuotojams. Jei radote aukštos kokybės rūšių, už tam pakankamai kainos mažos , eiti į priekį ir pirkti jį . Tačiau, jei jūs ieškote , pavyzdžiui tik užbaigti savo kolekciją , ar norite turėti vieną , nes jo istorinę vertę , pirktigeriausia, ką galite sau leisti , ir įsitikinkite, kad jis buvo rūšiuojami pagal PCGS arba NGC .